FAQ2022-11-19T21:29:27+01:00

VEEL GESTELDE VRAGEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

Even kort door de bocht: een escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten en waar je binnen een uur uit moet zien te ontsnappen.
Ontsnappen, dat klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet! Om het tot de deur naar je vrijheid te redden zal je raadsels moeten oplossen, verbanden moeten leggen en niet geheel onbelangrijk: moeten samenwerken met je teamgenoten.

Wanneer jullie te lang bij een onderdeel blijven hangen zal het klooster proberen om jullie te verder te helpen. Zo geven we iedereen de kans het spel uit te spelen, maar we maken het uiteraard niet te makkelijk.

De kamers zijn spannend, maar niet zo eng dat je er wekenlang slapeloze nachten aan overhoudt. We doen ons best om je mee te nemen op een zinderend avontuur, maar het blijft ook een spel en er zal bijvoorbeeld geen fysiek contact door een furieuze Bloody Mary aanwezig zijn, Gaston loopt niet rond zwaaiend met een mes en zware fysieke inspanning wordt niet van je verwacht. Stalen zenuwen moet je wel meenemen!

De entiteiten Bloody Mary, Gaston Boucher en Amy zijn gevaarlijk, de kamers zelf zijn dat niet. Hiervoor moet je je wel aan de regels houden. Het is niet nodig ergens op te klimmen, ergens af te springen, meubilair hoeft niet versleept te worden, brute kracht is overbodig en je handen hoef je niet boven je hoofd te gebruiken.
De kamers beschikken over diverse camera’s. Vanuit de controlroom kijkt de spelleider continu met jullie mee. In geval van calamiteiten kunnen we met 1 druk op de knop het spel stilleggen en de noodverlichting inschakelen. De spelleider zal jullie te hulp komen en begeleiden.

Bij Bloody Mary ben je maximaal een uur in de kamer, bij Soup du Jour een uur en een kwartier, en bij Poppet 80 minuten. Uiteraard geldt hierbij: hoe sneller jullie weer buiten staan, hoe beter.

Wees niet bang, we laten jullie daar niet voorgoed opgesloten zitten. Wanneer jullie het niet redden om binnen de tijd de kamer te verlaten zal de spelleider jullie komen ophalen en hij/zij begeleidt jullie de kamer uit.

Bloody Mary, Soup du Jour en Poppet kunnen worden gespeeld met een team van 2 tot 6 personen. Wij maken (ivm veiligheid en beleving van het spel) geen uitzonderingen! Ervaring leert dat het ideale aantal om een escape room te doen 4,5 personen is. Als het lastig is om een halve teamgenoot te vinden, dan adviseren wij te spelen met 4 of 5 personen.
Zijn jullie met meer, informeer dan naar de mogelijkheden, we bieden diverse andere leuke combi-activiteiten!

Zorg ervoor dat je team ongeveer 10-15 minuten voor aanvang compleet is. De kamer wordt gereserveerd in vaste tijdsblokken en de groep na jullie heeft waarschijnlijk echt geen zin om onnodig te moeten wachten..
We hebben een ontvangstruimte waar je je hersenen met de aanwezige puzzels en spellen alvast kunt warmdraaien voor dat wat gaat komen. De spelleider zal jullie hier komen ophalen en begeleiden naar de kamer.

Nee hoor, je kan gewoon in je dagelijkse outfit de kamer betreden. Iedereen is vrij in zijn of haar kledingkeuze, zij het binnen de grenzen van het redelijke.
Wil je bijvoorbeeld op je vrijgezellenuitje in konijnenpak het spel spelen? Geen probleem, hoewel dit ongetwijfeld wat warm zal zijn.
Verder heb je ook geen hardloopschoenen nodig, Bloody Mary, Gaston Boucher en Amy doen niet aan marathons.

Ja, die hebben we. De belangrijkste zaken op een rij:

 • Het spelen van Bloody Mary en/of Soup du Jour en/of Poppet geschiedt geheel op eigen risico.
 • Mobiele telefoons zijn in de kamer niet toegestaan.
 • Waardevolle spullen kunnen veilig worden opgeborgen voor je de kamer betreedt.
 • Onder invloed van drank en/of drugs spelen is niet toegestaan, je krijgt dan geen toegang tot de kamer.
 • Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.
 • Elke team met deelnemers van 15-18 jaar dient begeleid te worden door minimaal een volwassene.
 • Bij twijfel over de leeftijd van een deelnemer vragen wij om legitimatie.
 • Tot 72 uur voor reservering kan er kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen korter dan 72 uur voor aanvang brengen we het volledige bedrag in rekening.
 • Dingen forceren, stuk slaan, of moedwillig kapot maken is niet toegestaan. De kosten die we moeten maken om de boel weer te repareren zullen worden verhaald op de groep.
 • Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Te laat zijn kan in het ergste geval een kortere speeltijd tot gevolg hebben.
 • Bloody Mary, Soup du Jour en Poppet worden afgeraden voor mensen met hartklachten.

Nee, dat gaat niet. Mocht je het echt niet houden, dan zullen we het spel stil moeten leggen. Uiteraard heb je voor het spel begint wel de mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet. We kunnen niet garanderen dat je het tijdens het spel uit angst niet in je broek zal doen..

Je hoeft geen acrobaat te zijn om de kamers te kunnen spelen. Je hoeft geen halve marathon te lopen en klimmen en klauteren is niet nodig. Helaas zijn de kamers niet heel erg geschikt als je in een rolstoel zit, maar we hebben wel een work-around. Neem van tevoren even contact met ons op om de details door te spreken.

De kamers zijn zo opgezet dat deze zijn te spelen als je basiskennis hebt van de Nederlandse en/of Engelse taal. Wanneer je geen van deze twee talen spreekt zijn de kamer ook wel te doen, je hoeft geen taalkundige puzzels op te lossen.

Nee, dat mag niet. We hanteren voor zowel Bloody Mary, Soup du Jour als Poppet een minimumleeftijd van 15 jaar. Jongeren vanaf 15 jaar tot 18 jaar mogen de kamer alleen betreden onder begeleiding van een volwassene.  Voor deelnemers van 15 jaar tot 18 jaar moet er per team een volwassene (18+) mee de kamer in.

Bij twijfel over je leeftijd vragen we je om je identiteitspapieren. Wanneer hieruit blijkt dat een jongere niet oud genoeg is, mag je de kamer niet spelen.
Wanneer iemand het spel te spannend vindt kunnen we het spel kort onderbreken, zodat de kamer kan worden verlaten.

Dat kan! We beschikken over een ontvangstruimte met een bar. Drankjes en simpele snacks hebben wij standaard op voorraad, maar in overleg is het ook mogelijk bijvoorbeeld een heerlijke high-tea door onze overbuurvrouw Cake Queen te laten verzorgen, mjammie! Klik hier voor een een overzicht van onze arrangementen.

Bloody Mary, Soup du Jour en Poppet kunnen worden gespeeld met een team van 2 tot 6 personen. Er kunnen dus maximaal 18 mensen tegelijk in de escape rooms aan de gang. Ben je met meer, dan zal de groep moeten splitsen, we maken geen uitzonderingen! Wel bieden we leuke combi-activiteiten, waardoor grote groepen tegelijk iets kunnen doen. Informeer naar de mogelijkheden, of doe zelf een suggestie, we staan zeker open voor leuke ideeën.

Het terrein beschikt over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Je kan je auto parkeren op de aangegeven plekken. Volg de bordjes met P4, deze  is het dichtst bij onze ingang. Mocht P4 vol zijn, dan zijn P5 en P6 om de hoek. Hier is altijd wel plek.

Rock City Escape bevindt zich in het O.L.V. ter Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort

Openbaar vervoer

 • Vanaf station Amersfoort bus 19 nemen (richting Begraafplaats Rusthof). Uitstappen bij bushalte Potgieterlaan. Vanaf hier is het 7 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 70 nemen (richting Hilversum). Uitstappen bij bushalte Daam Fockemalaan. Vanaf hier is het 9 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 52 nemen (richting Utrecht). Uitstappen bij bushalte Treublaan. Vanaf hier is het 1 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 56 nemen (richting Wijk bij Duurstede). Uitstappen bij bushalte Potgieterlaan. Vanaf hier is het 7 min. lopen naar Rock City Escape.

Ja! Het spel is alleen mogelijk op reservering. Als je zomaar langskomt kunnen we niet garanderen dat er plek voor je is. Uiteraard mag je wel altijd, ook last-minute, een belletje doen naar 06-22656385 om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er net een groep is uitgevallen, waardoor het door jou gewenste tijdslot op het laatste moment toch beschikbaar is.

Reservering is mogelijk via de website: reserveren

Kom je er niet uit, of heb je vragen, neem dan contact met ons op via:

Telefonisch op 06-22656385

Per mail via info@rockcityescape.nl

Indien het tijdslot al door een andere groep is gereserveerd zal dat niet gaan, valt je gewenste datum/tijd buiten onze reguliere openingstijden, dan komen we er altijd wel uit. Neem contact op via 06-22656385 of stuur een mailtje naar info@rockcityescape.nl om de mogelijkheden te bespreken. Je mag natuurlijk ook altijd bellen of mailen om te kijken of wij last minute een tijdslot beschikbaar hebben.

Dat is een leuk cadeau! En zeker dat dat kan! We hebben mooie giftcards, goed voor een bezoek aan een van de kamers en een spetterend en origineel (verjaardags)cadeau.

Je reservering kan je direct vooraf betalen middels iDeal.

Eventueel ter plekke genuttige drankjes en/of overige versnaperingen kunnen contant of per PIN worden betaald.

Voor bedrijven is het uiteraard mogelijk een factuur te ontvangen.

Ja hoor, dat is geen probleem. Er kunnen maximaal 6 mensen tegelijk de kamer in. Of dit 2, 3, 4, 5 of 6 mensen totaal zijn maakt voor ons niet uit.

Zolang je team nog uit minimaal 3 mensen bestaat is er niets aan de hand. Of je de kamer speelt met 2, 3, 4, 5, of 6 mensen maakt voor ons niet uit.

Annuleren

 • Tot 72 uur voor reservering kan er kosteloos worden geannuleerd.
 • Bij een annulering buiten de kosteloze annuleringstermijn wordt het volledige entreebedrag in rekening gebracht.
 • Bij niet op komen dagen wordt het volledige entreebedrag in rekening gebracht.
 • Via een reply op de bevestigingsmail is het mogelijk je reservering te annuleren. Ben je de mail kwijt, stuur een e-mail naar info@rockcityescape.nl of bel 06-22656385. De annulering is voltooid na bevestiging.

Even kort door de bocht: een escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten en waar je binnen een uur uit moet zien te ontsnappen.
Ontsnappen, dat klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet! Om het tot de deur naar je vrijheid te redden zal je raadsels moeten oplossen, verbanden moeten leggen en niet geheel onbelangrijk: moeten samenwerken met je teamgenoten.

Wanneer jullie te lang bij een onderdeel blijven hangen zal het klooster proberen om jullie te verder te helpen. Zo geven we iedereen de kans het spel uit te spelen, maar we maken het uiteraard niet te makkelijk.

De kamers zijn spannend, maar niet zo eng dat je er wekenlang slapeloze nachten aan overhoudt. We doen ons best om je mee te nemen op een zinderend avontuur, maar het blijft ook een spel en er zal bijvoorbeeld geen fysiek contact door een furieuze Bloody Mary aanwezig zijn, Gaston loopt niet zwaaiend met een mes rond en zware inspanning wordt niet van je verwacht. Stalen zenuwen moet je wel meenemen!

De entiteiten Bloody Mary en Gaston Boucher zijn gevaarlijk, de kamers zelf zijn dat niet. Hiervoor moet je je wel aan de regels houden. Het is niet nodig ergens op te klimmen, ergens af te springen, meubilair hoeft niet versleept te worden, brute kracht is overbodig en je handen hoef je niet boven je hoofd te gebruiken.
De kamers beschikken over diverse camera’s. Vanuit de controlroom kijkt de spelleider continu met jullie mee. In geval van calamiteiten kunnen we met 1 druk op de knop het spel stilleggen en de noodverlichting inschakelen. De spelleider zal jullie te hulp komen en begeleiden.

Bij Bloody Mary ben je maximaal een uur in de kamer, Bij Soup du Jour een uur en een kwartier. Uiteraard geldt hierbij: hoe sneller jullie weer buiten staan, hoe beter.

Wees niet bang, we laten jullie daar niet voorgoed opgesloten zitten. Wanneer jullie het niet redden om binnen de tijd de kamer te verlaten zal de spelleider jullie komen ophalen en hij/zij begeleidt jullie de kamer uit.

Bloody Mary en Soup du Jour kunnen worden gespeeld met een team van 2 tot 6 personen. Wij maken (ivm veiligheid en beleving van het spel) geen uitzonderingen! Ervaring leert dat het ideale aantal om een escape room te doen 4,5 personen is. Als het lastig is om een halve teamgenoot te vinden, dan adviseren wij te spelen met 4 of 5 personen.
Zijn jullie met meer, informeer dan naar de mogelijkheden, we bieden diverse andere leuke combi-activiteiten!

Zorg ervoor dat je team ongeveer 10-15 minuten voor aanvang compleet is. De kamer wordt gereserveerd in vaste tijdsblokken en de groep na jullie heeft waarschijnlijk echt geen zin om onnodig te moeten wachten..
We hebben een ontvangstruimte waar je je hersenen met de aanwezige puzzels en spellen alvast kunt warmdraaien voor dat wat gaat komen. De spelleider zal jullie hier komen ophalen en begeleiden naar de kamer.

Nee hoor, je kan gewoon in je dagelijkse outfit de kamer betreden. Iedereen is vrij in zijn of haar kledingkeuze, zij het binnen de grenzen van het redelijke.
Wil je bijvoorbeeld op je vrijgezellenuitje in konijnenpak het spel spelen? Geen probleem, hoewel dit ongetwijfeld wat warm zal zijn.
Verder heb je ook geen hardloopschoenen nodig, Bloody Mary en Gaston Boucher doen niet aan marathons.

Ja, die hebben we. De belangrijkste zaken op een rij:

 • Het spelen van Bloody Mary en/of Soup du Jour geschiedt geheel op eigen risico.
 • Mobiele telefoons zijn in de kamer niet toegestaan.
 • Waardevolle spullen kunnen veilig worden opgeborgen voor je de kamer betreedt.
 • Onder invloed van drank en/of drugs spelen is niet toegestaan, je krijgt dan geen toegang tot de kamer.
 • Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.
 • Elke team met deelnemers van 15-18 jaar dient begeleid te worden door minimaal een volwassene.
 • Bij twijfel over de leeftijd van een deelnemer vragen wij om legitimatie.
 • Tot 72 uur voor reservering kan er kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleringen korter dan 72 uur voor aanvang brengen we het volledige bedrag in rekening.
 • Dingen forceren, stuk slaan, of moedwillig kapot maken is niet toegestaan. De kosten die we moeten maken om de boel weer te repareren zullen worden verhaald op de groep.
 • Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Te laat zijn kan in het ergste geval een kortere speeltijd tot gevolg hebben.
 • Bloody Mary en Soup du Jour worden afgeraden voor mensen met hartklachten.

Nee, dat gaat niet. Mocht je het echt niet houden, dan zullen we het spel stil moeten leggen. Uiteraard heb je voor het spel begint wel de mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet. We kunnen niet garanderen dat je het tijdens het spel uit angst niet in je broek zal doen..

Je hoeft geen acrobaat te zijn om de kamer te kunnen spelen. Je hoeft geen halve marathon te lopen en klimmen en klauteren is niet nodig. Helaas is de kamer niet heel erg geschikt als je in een rolstoel zit, maar we hebben wel een work-around. Neem vooraf even contact met ons op om de details te bespreken.

De kamers zijn zo opgezet dat deze is te spelen als je basiskennis hebt van de Nederlandse en/of Engelse taal. Wanneer je geen van deze twee talen spreekt is de kamer ook wel te doen, je hoeft geen taalkundige puzzels op te lossen.

Nee, dat mag niet. We hanteren voor zowel Bloody Mary als Soup du Jour een minimumleeftijd van 15 jaar. Jongeren vanaf 15 jaar tot 18 jaar mogen de kamer alleen betreden onder begeleiding van een volwassene. Je kan dus wel spelen met je gezin, maar niet met een groepje vrienden zonder begeleiding.

Bij twijfel over je leeftijd vragen we je om je identiteitspapieren. Wanneer hieruit blijkt dat een jongere niet oud genoeg is, mag je de kamer niet spelen.
Wanneer iemand het spel te spannend vindt kunnen we het spel kort onderbreken, zodat de kamer kan worden verlaten.

Dat kan! We beschikken over een ontvangstruimte met een bar. Drankjes en simpele snacks hebben wij standaard op voorraad, maar in overleg is het ook mogelijk bijvoorbeeld een heerlijke high-tea door onze overbuurvrouw Cake Queen te laten verzorgen, mjammie! Klik hier voor een een overzicht van onze arrangementen.

Bloody Mary en Soup du Jour kunnen beide worden gespeeld met een team van 3 tot 6 personen. Er kunnen dus maximaal 12 personen tegelijk in de escape rooms aan de gang. Ben je met meer, dan zal de groep moeten splitsen, we maken geen uitzonderingen! Wel bieden we leuke combi-activiteiten, waardoor grote groepen tegelijk iets kunnen doen. Informeer naar de mogelijkheden, of doe zelf een suggestie, we staan zeker open voor leuke ideeën.

Het terrein beschikt over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Je kan je auto parkeren op de aangegeven plekken. Volg de bordjes met P4, deze  is het dichtst bij onze ingang. Mocht P4 vol zijn, dan zijn P5 en P6 om de hoek. Hier is altijd wel plek.

Rock City Escape bevindt zich in het O.L.V. ter Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort

Openbaar vervoer

 • Vanaf station Amersfoort bus 19 nemen (richting Begraafplaats Rusthof). Uitstappen bij bushalte Potgieterlaan. Vanaf hier is het 7 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 70 nemen (richting Hilversum). Uitstappen bij bushalte Daam Fockemalaan. Vanaf hier is het 9 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 52 nemen (richting Utrecht). Uitstappen bij bushalte Treublaan. Vanaf hier is het 1 min. lopen naar Rock City Escape.
 • Vanaf station Amersfoort bus 56 nemen (richting Wijk bij Duurstede). Uitstappen bij bushalte Potgieterlaan. Vanaf hier is het 7 min. lopen naar Rock City Escape.

Ja! Het spel is alleen mogelijk op reservering. Als je zomaar langskomt kunnen we niet garanderen dat er plek voor je is. Uiteraard mag je wel altijd, ook last-minute, een belletje doen naar 06-22656385 om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er net een groep is uitgevallen, waardoor het door jou gewenste tijdslot op het laatste moment toch beschikbaar is.

Reservering is mogelijk via de website: reserveren

Kom je er niet uit, of heb je vragen, neem dan contact met ons op via:

Telefonisch op 06-22656385

Per mail via info@rockcityescape.nl

Indien het tijdslot al door een andere groep is gereserveerd zal dat niet gaan, valt je gewenste datum/tijd buiten onze reguliere openingstijden, dan komen we er altijd wel uit. Neem contact op via 06-22656385 of stuur een mailtje naar info@rockcityescape.nl om de mogelijkheden te bespreken. Je mag natuurlijk ook altijd bellen of mailen om te kijken of wij last minute een tijdslot beschikbaar hebben.

Dat is een leuk cadeau! En zeker dat dat kan! We hebben mooie giftcards, goed voor een bezoek aan een van de kamers en een spetterend en origineel (verjaardags)cadeau.

Je reservering kan je direct vooraf betalen middels iDeal.

Eventueel ter plekke genuttige drankjes en/of overige versnaperingen kunnen contant of per PIN worden betaald.

Voor bedrijven is het uiteraard mogelijk een factuur te ontvangen.

Ja hoor, dat is geen probleem. Er kunnen maximaal 6 mensen tegelijk de kamer in. Of dit 2, 3, 4, 5 of 6 mensen totaal zijn maakt voor ons niet uit.

Zolang je team nog uit minimaal 3 mensen bestaat is er niets aan de hand. Of je de kamer speelt met 2, 3, 4, 5, of 6 mensen maakt voor ons niet uit.

Annuleren

 • Tot 72 uur voor reservering kan er kosteloos worden geannuleerd.
 • Bij een annulering buiten de kosteloze annuleringstermijn wordt het volledige entreebedrag in rekening gebracht.
 • Bij niet op komen dagen wordt het volledige entreebedrag in rekening gebracht.
 • Via een reply op de bevestigingsmail is het mogelijk je reservering te annuleren. Ben je de mail kwijt, stuur een e-mail naar info@rockcityescape.nl of bel 06-22656385. De annulering is voltooid na bevestiging.

Antwoord op je vraag niet kunnen vinden?

Ga naar contact en vul het formulier in, of stuur een mailtje naar info@rockcityescape.nl en we komen er snel op terug.

IK WIL RESERVEREN!

Antwoord op je vraag niet kunnen vinden?

Ga naar contact en vul het formulier in, of stuur een mailtje naar info@rockcityescape.nl en we komen er snel op terug.

IK WIL RESERVEREN!